Zonder duisternis kun je niet ontwaken

De duisternis is bedoeld om je licht te ontsteken. In het donker kun je niet zien, tenzij je een keuze maakt om jouw licht te laten schijnen. Het mag een heel klein puntje licht zijn, maar zet jezelf ertoe aan om het licht in jezelf te ontdekken.

Zonder duisternis is er geen contrast. Kan niets zich verstoppen in de schaduw. Valt hier niets te leren. Het is het ontrafelen van de lichtcode, want je reist niet enkel door de duisternis. Soms gaat het licht zo snel dat je het niet waarneemt. Lijkt alles wat er is één groot duister vlak.

Als je daar een hoekje van optilt, ontdek je een sprankje licht. Een sprankje hoop, dat staat voor de keuze in jou. Om bewust het licht in jou uit te nodigen en door jou heen te laten stromen.

Vind ergens een ingang in je lijf, waar je de lens van het licht op mag richten. Vergroot die plek uit, net alsof je inzoomt met een sterrenkijker. Zie het licht zich uitbreiden en oplossen wat nu geheeld mag worden.

Alle antwoorden liggen in je besloten – meestal heel genuanceerd – terwijl je donkere gedachten daar doorheen banjeren. Zonder het besef dat op die plek een schat begraven ligt om je te helpen ont-wikkelen. Om je te helpen het licht van de liefde en verbinding in jezelf terug te vinden en te ontsteken.

Zonder duisternis kun je niet ontwaken.

Houd je daar maar aan vast.

In mijn zielenlezingen raadpleeg ik je Akasha Kronieken o.a. om je belangrijkste zielskwaliteiten uit de blauwdruk van je ziel op te halen. Dit is informatie die niet verandert, waarop je mag vertrouwen.

De Akasha Kronieken onthullen ook de reis van jouw ziel door al je levens heen. Als reisgids helpen ze je door de uitdagingen van het leven te navigeren. De ‘richtingaanwijzers’ ontvang je door vragen te stellen.

Regelmatig open ik mijn Akasha Kronieken waarna ik de vraag stel: ‘Wat mag ik nu weten?’ Ik ontvang dan een inzicht dat spiegelt, bemoedigt of inspireert. Misschien inspireert het antwoord op mijn vraag jou ook.