Accepteren wat er nu is

Accepteren is iets anders dan opgeven of je overgeven omdat de weg die voor je ligt doodlopend lijkt te zijn. Accepteren is in het reine komen met dat wat er NU is. Een ingewikkelde opgave, omdat je geneigd en geschoold bent om te zoeken naar oorzaken en oplossingen. Naar wie de dader is, naar wie het slachtoffer.

Hoe zou het zijn om enkel aanwezig te zijn en te blijven met de waarheid ‘wat er nu is, is er eenvoudig’?

Als een moment om puur te beleven. Zonder de neiging om er iets aan te willen veranderen, of je er vanuit onmacht aan over te geven.

Zou dat je emoties en gedachten kunnen kalmeren?

Accepteren als een belangrijke leermeester in het aanvaarden van dat niets er voor niets is, maar dat je er tegelijkertijd niets van hoeft te vinden. Het mooiste geschenk dat daarin besloten kan liggen is ‘iets vinden door het te laten’.

In je diepgevoelde verlangen naar steeds verder ontrafelen, kom je de grenzen tegen van wat je vast kunt pakken en houden met je gedachten. De overlevering aan heftige emoties ligt dan op de loer, gevoed door de brandstof uit het verleden die een gedroomde toekomst zomaar kan laten verdampen.

Wat als alles NU precies zo is zoals bedoeld is en je dat enkel hoeft te accepteren?

Nu – niet eerder, niet ooit – maar NU precies goed.

In mijn zielenlezingen raadpleeg ik je Akasha Kronieken o.a. om je belangrijkste zielskwaliteiten uit de blauwdruk van je ziel op te halen. Dit is informatie die niet verandert, waarop je mag vertrouwen.

De Akasha Kronieken onthullen ook de reis van jouw ziel door al je levens heen. Als reisgids helpen ze je door de uitdagingen van het leven te navigeren. De ‘richtingaanwijzers’ ontvang je door vragen te stellen.

Regelmatig open ik mijn Akasha Kronieken waarna ik de vraag stel: ‘Wat mag ik nu weten?’ Ik ontvang dan een inzicht dat spiegelt, bemoedigt of inspireert. Misschien inspireert het antwoord op mijn vraag jou ook.