Download-pagina meditaties


Alsjeblieft, 3 meditaties die je ondersteunen in jouw transformatieproces. Ze helpen je om te gronden, om emoties los te laten die je niet meer dienen en om je via je ademhaling te verbinden met je hart, met jouw levensenergie.

Je kunnen alle opnamen als MP3-bestand downloaden op je computer, laptop, smartphone of tablet.

Doe de meditaties zittend en houd een glas water bij de hand dat je meteen daarna drinkt, zodat de energie goed door kan stromen.

Meditatie ‘Jezelf gronden is van levensbelang’

Deze geleide meditatie helpt je om uit je hoofd te komen en je bewust te worden van je hele lichaam. En zorgt ervoor dat je jouw energie goed in je lijf verankert. Dat je de overtollige energie die jou niet meer dient kwijt kunt raken, kunt laten wegstromen via jouw verbinding met de aarde. Dit kan je eigen energie zijn of energie van anderen die je gedurende de dag oppikt.

Wanneer je goed gegrond bent krijg je de signalen van je lichaam beter door, ben je minder ontvankelijk voor prikkels van buitenaf, voel je je grenzen beter aan en ben je minder snel moe.

Afluistertijd: ca. 11 minuten

Meditatie ‘Heftige emoties verwerken’

Deze geleide meditatie helpt je om heftige emoties te accepteren en los te laten, zodat deze zich niet als stress in jouw lichaam gaan vastzetten. Vaak raak je veel langer in heftige emoties verstrikt dan nodig is, omdat je er onbewust tegen gaat strijden. Het gaat dan om vervelende emoties die aanhaken bij een verhaal uit je verleden dat je jezelf al levenslang vertelt. Het verhaal van de pijn en het verdriet van ‘je niet gezien, niet gehoord, niet goed genoeg’-voelen, dat al in je kindertijd is ontstaan.

Misschien ben jij je daarvan niet eens bewust. Doordat je tegen de emotie gaat strijden, blijf je veel langer in een negatieve stemming hangen dan nodig is. Die emotie helemaal toelaten, zonder oordeel, zorgt ervoor dat het vervelende gevoel afneemt en dat je deze uiteindelijk los kunt laten.

Luistertijd ca. 15 minuten

Meditatie ‘Bewust ademen wijst je de weg’

Deze geleide meditatie helpt je om jezelf tot rust te brengen, je zenuwstelsel in balans te brengen, om onmiddellijk stress te verminderen en je via de hartademhaling te verbinden met jouw levensenergie.

Luistertijd ca. 25 minuten